WWW.BROODJEBROOD.NL

Broodje Poepluier

Brood heeft nooit een geheim gemaakt van zijn lichamelijk verval. Aan het eind van zijn leven begint zijn lichaam te protesteren tegen jarenlang overmatig drank- en drugsgebruik. Hij wordt zelfs incontinent. Daarom is hij gedwongen luiers te dragen. De kunstenaar lijkt er niet echt mee te zitten.
Provocerend gooit hij volle luiers balorig het podium op. Bij een van zijn laatste optredens trakteert hij het publiek op een markante striptease-act.
Midden in een solo stapt hij al spelend op de piano en ontdoet zich van zijn leren broek. Hij trekt zijn volgescheten poepluier tussen zijn benen vandaan en slingert hem joyeus het publiek in. Poedelnaakt kruipt hij weer achter de piano en voltooit de show. Inclusief dubbele toegift.
De volle luier wordt enige tijd later te koop aangeboden op de veilingsite e-bay. Een medewerker van het bedrijf Pampers betaalt er C 275,- voor. Het bedrijf heeft het plan om de luier te gebruiken in een reclamecampagne. Om het geweldig absorberend vermogen ervan uit te venten. Naar verluidt is het bedrijf teruggefloten door de reclame-codecommissie.


Bovenstaande afbeelding spreekt voor zich. Herman gooide aan het eind van zijn theatertour met Bart Chabot en Jules Deelder zijn luiers het podium op.
Getuige ook de documentaire BCD waarin Brood dat kunstje in het Luxor theater flikt.
Een ander item dat op de site E-bay tevoorschijn komt is Hermans hoed. De hoed die hij droeg bij ‘zijn sprong’ van het Hilton landde op een van de balkons. Een Amerikaanse hotelgast heeft de hoed via de veilingsite verkocht.