WWW.BROODJEBROOD.NL

UFO

Op een barbecue in het Limburgse plaatsje Nuth verschijnt Herman Brood ten tonele.
Een blijde verrassing voor alle aanwezigen. Ze hebben die middag gezamenlijk de kermis bezocht waar Herman de bungeejump-installatie van graffiti voorzag. De organisator van de barbecue, die ook ‘iets’ in de rock ‘n’ roll doet, heeft Brood gepaaid voor zijn feest. De stemming op de barbecue zat er al flink in, maar is nu euforisch.
Brood krijgt van alles aangeboden. Ook jointjes.
‘Nee, nee. Ik ben niet zo van de cannabis’, houdt hij vol. Maar na herhaaldelijk aandringen knipoogt onze grootgebruiker: ‘Nou vooruit. Je moet alles een keer gebruikt hebben in je leven.’ Waarop hij een paar diepe hijsen van een fikse joint neemt. Hij tuurt wat in de smeulende kooltjes, volgt de kringelende rook en raakt vervolgens geobsedeerd door de sterrenhemel.
‘Een UFO’, roept Herman plots.
Op het moment dat ook de anderen omhoog kijken roept hij: ‘Ja... Nou is-ie alweer foetsie!’
‘Een UFO, Herman? Je bedoelt lekker jointje’, lachen ze hem toe.
Waarop Herman verzucht: ‘Heb ik weer. Zie ik een keer een UFO, ben ik stoned!’


Geen van de aanwezigen beweert een UFO gezien te hebben. Maar navraag leert dat er op het nabijgelegen vliegveld Beek (tegenwoordig vliegveld Maastricht Aachen Airport) op de radar van de verkeerstoren wel een onbekend vliegend voorwerp is gesignaleerd. Ook in Duitsland zijn diverse meldingen geweest, waar tot de dag van vandaag geen wetenschappelijke verklaring voor is gevonden.UFO-Detector
Een paar modellen van de vele UFO-detectoren die op internet verkrijgbaar zijn.